Siirry sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista / Kirjanpitäjä Johanna Tähtinen
Uratarinat / julkaistu / Johanna Tähtinen, kirjanpitäjä

Kirjanpitäjä Johanna Tähtinen

Johanna Tähtinen on yksi Tilitoimisto Aarnion lukuisista fantastisista kirjanpitäjistä, jotka ovat jääneet taloksi harjoittelujakson jälkeen. Ahkera ja hymy huulilla kulkeva Johanna taitaa myös olla Aarnion ainut tv-tietovisailun pääpalkinnon voittaja.

Muutamia vuosia sitten Johanna Tähtinen totesi, että nyt on nuuhkittu jauhelihapihvien tuoksuja tarpeeksi monta vuotta. Pitkään ravintola-alalla esihenkilötöissä ollut Johanna haki työelämälleen uuden suunnan ja päätti opiskella itselleen kokonaan uuden ammatin. 

Asiakaspalvelu ei toki jäänyt kokonaan taka-alalle. Mutta palveleminen ihmisten näläntunteen tyydyttämisessä vaihtui siihen, että hän auttaisi jatkossa pitämään ihmisten taloudesta huolta. Eli siis auttamaan siinä, että on jotain millä sen näläntunteen tyydytyksen voi hankkia. Vähän pidemmällä aasinsillalla sanottuna. 

No, ihmisten arjen helpottamista yhtä kaikki. 

Kun koulutusta oli takana riittävä määrä, oli edessä harjoittelujakso. Johanna lähetti harjoitteluhakemuksia useampaan paikkaan, mutta yksi toive harjoittelupaikasta oli ylitse muiden. Saatat ehkä arvata jo mikä. 

”Minulla oli yksi kaveri täällä aikaisemmin töissä ja hän suositteli Aarniota minulle. Ja kyllä tämä sillä tavalla oli selkeä ykköstoive, mihin halusin päästä ja onneksi sitten pääsinkin. Harjoittelun aikana oli mukava huomata, että selkeästi kehityin ja sain tehdä erilaisia juttuja”, Johanna kertaa ensiaskeliaan Tilitoimisto Aarniolla. 

Paljasjalkaisia turkulaisia

Johanna vakuutti Aarnion porukan tinkimättömällä asenteellaan ja iloisuudellaan jo harjoitteluaikana. Ei siis ollut mikään ihme, että harjoittelujakson jälkeen molemmat osapuolet halusivat jatkaa yhteistä taivalta. 

”Hän on yksi näistä meidän toimistomme tämmöisistä ilopillereistä. Sen lisäksi hän on työntekijänä todella tunnollinen, eikä pelkää ottaa asioita hoitaakseen, vaan tarttuu aina hommiin tosi reippaasti”, Aarnion kirjanpitopäällikkö Jonna Iltanen kuvailee Johannaa. 

Yhteistä taivalta on parisen vuotta täynnä ja hauskaa on ollut. Ei työ nyt pelkkää tanssia ja naurua tietysti ole, vaikka kahvihuoneen hekottelut kuuluvat isosti asiaan. 

”Koin heti, kun tulin tänne, että täällä on tosi yhteisöllinen meno ja uudetkin otetaan hyvin mukaan. Ja meillä on kyllä tuo kahvitila välillä aika täynnä ja kauhea nauru kuuluu sieltä, eli viihdytään kyllä keskenämme tosi hyvin”, Johanna naurahtaa. 

”Mutta olen myös tykännyt siitä, että meillä ei ole avokonttori, vaan jokaisella on toimistolla myös oma rauha tehdä töitä.” 

Työnantajansa tapaan syntyperäiseksi turkulaiseksi osoittautuva Johanna auttaa työssään asiakkaitaan erilaisten kirjanpidollisten ongelmien parissa sekä myös jonkun verran reskontran hoitajan hommissa. 

”Harvoin on samanlaisia päiviä, vaikka sinänsä samojen asioiden ympärillä usein pyöritäänkin. Erilaisten asiakkaiden ongelmien ratkomista työ on, sanotaan nyt esimerkkinä ohjelmistojen käyttöön liittyvää neuvontaa. Aina ei kaikkeen tiedä itsekään heti vastausta, mutta onneksi aina saa joltain työkaverilta apua.”

Töistä Johanna irtaantuu kirjoja lukien sekä harrastamalla liikuntaa niin kuntosalilla kuin ulkoillen. Lisäksi hän käy aika ajoin nauttimassa nelijalkaisten ystävien seurasta.

”Ratsastus on rakas lapsuudesta asti mukana kulkenut harrastus, vaikkakin näin aikuisemmalla iällä se on jäänyt hieman vähemmälle”, Johanna kertoo.

Johanna ja kaverit näyttivät stadilaisille, mistä kana pissii!

Mietitkö, että Johanna on jotenkin tutun oloinen, mutta et saa päähäsi miksi tai mistä? 

Vastaus saattaa löytyä televisiomaailmasta. Johanna nimittäin osallistui ystäviensä kanssa Stadi vs. Lande -ohjelmaan. Kolmen turkulaisen tiimi lähetti muut kolme joukkuetta kotimatkalle vain lämpimät kiitokset osallistumisesta palkintoinaan.  

Mutta Ostos-tv:tä lainataksemme: eikä siinä vielä kaikki!  

Joukkuekaverit valitsivat Johannan ratkomaan visaisia kysymyksiä ohjelman päätösosioon, jossa pääpalkintona oli kaukomatka. 

”Johanna on ainoa, kenelle häviän Trivial Pursuitissa”, kuului joukkuekaveri Idan perustelu. 

Vastaus toisensa jälkeen napsui kohdilleen ja palkintomatka läheni ja läheni. Lopulta ohjelman juontajat Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg huudahtivat jackpotin napsahtaneen joukkueelle, kiitos tietopankki Johannan! 

”Se oli kyllä tosi hauska kokemus!” Johanna naurahtaa. 

Joten jos sinustakin joskus tulee aarniolainen, mieti kahdesti ennen kuin haastat vaikkapa firman juhlissa Johannan tietovisailussa.