Siirry sisältöön
Etusivu / Historia

1946

Tilitoimisto Aarnion perustaja Seppo Aarnio osti tämän kirjoituskoneen osamaksulla 250 markalla. Hänen ensimmäiset työnsä kirjoituskoneella olivat Maskun kihlakunnan henkikirjojen puhtaaksikirjoituksia. Sen jälkeen vuosien mittaan koneella kirjoitettiin tuhansien turkulaisten veroilmoitukset, joista syntyi pääomaa Tilitoimisto Aarnion perustamiselle.

1960

Seppo Aarnio perustaa Tilitoimisto Aarnion, silloin vielä nimellä Tilitoimisto Seppo A. Aarnio Ky. Ensimmäinen toimipiste avataan Turkuun osoitteeseen Linnankatu 13.

1970

Toiminnan kasvaessa edessä on muutto isompiin toimitiloihin. Toimiston uudeksi paikaksi valikoituu Aurakatu 5 Turussa.

1978

Seppo Aarnion poika Matti hyppää mukaan yrityksen toimintaan. Matti kerrytti osaamista lähes jokaisesta toimiston roolista aina postipojasta kirjanpitäjäksi ja kasvoi yrityksen toimitusjohtajaksi. Tänä päivänä Matti on edelleen mukana yrityksen toiminnassa toimien Tilitoimisto Aarnio Oy:n yrittäjänä ja hallituksen puheenjohtajana.

1986

Tilitoimisto Terttu otetaan käyttöön. Tietotehdas Oy:n lanseeraama ja valmistama Tietoterttu oli Tilitoimistoille suunnattu ”ATK”-ohjelma. Aluksi floppy-disketit toimitettiin Suomen Yhdyspankin kautta Tietotehtaalle, joka ajoi tallennukset konesalissaan printattavaan muotoon, tulosti ne matriisikirjoittimella ja lähetti SYP:n kautta asiakkaalle. Pian tämän jälkeen vuonna 1988 ohjelmapäivityksen kautta saatiin uusi versio ja oma serveri, jolloin ajot ja tulostus tapahtuivat Aurakadun toimistolla. Silloiset matriisikirjoittimet pitivät niin kovaa meteliä, että ne suljettiin äänieristettyyn koteloon erilliseen huoneeseen.

1987

Tilitoimisto Seppo A. Aarnio Ky muutetaan osakeyhtiöksi.

1989

Toimistolle hankintaan ensimmäinen PC, Olivietti M20. Toimistolla kävi useita kollegoita ihmettelemässä tietokonetta. Olivietilla pääsi taulukkolaskennan ja tekstinkäsittelyn maailmaan. Taulukkolaskentaohjelmana oli Lotus. Lotuksella alettiin laskemaan muun muassa ensimmäisiä yrityskaupan arvoja ja yrityksen arvonmäärityksiä sekä kassavirtalaskelmia. Tästä alkoi kasvava aihio yrityskauppatoiminnalle. Samana vuonna myös palkattiin ensimmäinen ATK-vastaava, joka toimii edelleen yrityksessä IT-vastaavana.

1990

Matti Aarnio ostaa perheineen koko yrityksen osakekannan ja alkaa määrätietoisesti kehittämään yrityksen toimintaa, synnyttäen matkalla useita sisar- ja tytäryhtiöitä, kuten Suomen Yrityskaupat. Lisäksi koetaan yhtiön ensimmäinen yrityskauppa, kun pieni kahden hengen Paimion Tilipalvelu Oy fuusioidaan emoyhtiöön. Vuosikymmenen alussa kaikille tulee myös käyttöön IBM:n DOS-pohjaiset tietokoneet, jolloin otetaan iso harppaus kohti ATK:n ihmeellistä automaatiota.

1996

Yrityskauppatoiminnot siirrettiin Yritysvälitys Aarnioon. Yhtiömme perustamisesta asti olemme antaneet runsaasti omistajanvaihdosten konsultointia, joka sai 1989 entisestään vauhtia teknologian kehittymisen myötä. Teimme tällöin jo paljon yritysjärjestelyjä ja yrityskauppoja, ja näiden toimintojen kasvunäkymä oli selkeä, joten nämä toiminnot siirtyivät Yritysvälitys Aarnioon, joka yhtiöitettiin omaan yhtiöön. Vuonna 2003 yhtiön osa-omistajaksi tuli Kauppalehti Oy ja tällöin yrityksen nimeksi valittiin Suomen Yrityskaupat Oy. Suomen Yrityskaupat Oy on tällä hetkellä markkinajohtaja PK-sektorin yrityskaupoissa ja omistajajärjestelyissä.

1998

Tilitoimisto auktorisoidaan. Voit lukea täältä, mitä auktorisointi tarkoittaa.

2000

Vuosituhannen alussa yhtiön toiminta oli jo merkittävästi laajentunut, joten oli aika muuttaa uusiin isompiin toimitiloihin. Uudet tilat löytyivät Kauppatorin laidalta osoitteesta Kauppiaskatu 9, jossa yhtiön pääkonttori sijaitsee edelleen.

2005

Tilitoimisto Seppo A. Aarnio Oy muutetaan Tilitoimisto Aarnio Oy:ksi.

2009

Kehitetään sähköinen Perustayritys.fi-palvelu, jonka kautta Suomessa voi perustaa osakeyhtiön tai toiminimen. Palvelu yhtiöitettiin myöhemmin omaan yhtiöön. Palvelu sai laajalti tunnustusta EU:sta asti sekä Tuottava idea -palkinnon vuonna 2011. Palvelu auttoi perustamaan yhtiön oikein ja ottamaan asiat huomioon oikeassa järjestyksessä. Palvelussa oli mukana pankkeja, vakuutuslaitoksia, eläkelaitoksia, yrittäjäjärjestöt, tietoliikenneoperaattoreita ynnä muita, jotka mahdollistivat palvelun käytön siten, että uusi yrittäjä sai parhaan mahdollisen tavan aloittaa yrityksensä täysin turvallisesti ja oikein, mutta myös hyvin tarjouksin kaikilta palveluntarjoajilta.

2010

Tilitoimisto Aarnio alkoi kehittämään omaa laskutusohjelmistoa asiakkailleen. Ohjelmisto palveli asiakkaita lähes 10 vuoden ajan.

2014

Tilitoimisto Aarnio levittäytyy ulkomaille, kun yhtiö avaa etätyöpisteen Espanjan Fuengirolaan. Kyseinen toimipiste jatkaa edelleen yhtiön yhtenä haarakonttorina.

2015

Matin poika Teemu Aarnio mukaan perheyrityksen toimintaan. Nykyisin Teemu toimii yrityksen kehitysjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Samana vuonna Tatu Virta aloittaa yhtiön toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

2017

Matin tytär Elina Aarnio tulee mukaan perheyrityksen toimintaan. Nykyisin Elina toimii yhtiön reskontravastaavana, kontrolloi yhtiön saatavia, on mukana markkinoinnissa ja tekee kirjanpitoa.

2019

Yhtiö tekee ensimmäisen yritysostonsa hankkimalla Turun Tilipalvelut Oy:n osakekannan.

2020

Vietetään juhlavuotta, kun yhtiö täyttää kunnioitettavat 60 vuotta. Samana vuonna yhtiölle myönnetään Turun Yrittäjien vuoden yrittäjäperhe -tunnustuspalkinto. Lisäksi Tilitoimisto Aarnio saa Bonfiren Vuoden vastuullisin bisnesteko -ehdokkuuden ja sijoittuu toiseksi Tilitoimistojen Taimiteolla.

2021

Yrityksen kasvu jatkuu, kun yhtiö hankkii Kanta-Hämeestä, Riihimäeltä, LR-Laskenta Oy:n osakekannan. LR-Laskenta on nykyisin Tilitoimisto Aarnio Kanta-Häme Oy. Yhtiö ostettiin erityisesti oman erikoisosaamisensa, henkilöstörahastojen taloushallinnon, vuoksi. Lisäksi tekoälytoimintoja alettiin tarkastelemaan ja ottamaan käyttöön hallitusti. Nykyään tekoäly ja automaatio ovat yhtiön työntekijöille arkipäivää.

2022

Yhtiön kasvu jatkuu liiketoimintakaupalla, kun Onvire Oy:n talous- ja palkkahallinnon liiketoiminta-alueet siirtyvät Tilitoimisto Aarniolle. Samana vuonna yhtiön kirjanpitopäällikkö Jonna Iltanen liittyy hallituksen jäseneksi.

2023

Yhtiöiden kasvun myötä samoissa tiloissa toiminut sisaryritys Suomen Yrityskaupat Oy muuttaa omiin tiloihinsa kerrosta alemmas. Koko 4. kerros on Tilitoimisto Aarnion käytössä ja Suomen Yrityskaupat toimii 3. kerroksessa. Tilitoimisto Aarnio valitaan Varsinais-Suomen Yrittäjien luotetuksi neuvontakumppaniksi kaikissa taloushallintoon liittyvissä kysymyksissä. Kasvu jatkuu yritysostoilla, kun alkuvuodesta Loimaan Tilipiste Oy ja loppuvuodesta Tilitoimisto Arkor Oy liittyvät Aarnio-konserniin. Samana vuonna omistus laajenee jo kolmanteen polveen, kun Teemu ja Elina Aarnio tulevat yhtiöön osakkaiksi perheyhtiöön.

2024

Yhtiö työllistää jo yli 50 taloushallinnon ammattilaista neljässä toimipisteessään.