Siirry sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista / Palkanlaskija Aleksi Heikkilä
Uratarinat / julkaistu / Aleksi Heikkilä, palkanlaskija

Palkanlaskija Aleksi Heikkilä

Tilitoimisto Aarnion palkanlaskija Aleksi Heikkilä on rauhallinen ja tarkka ammattilainen, joka tuntee palkkahallinnon asiat kuin omat taskunsa. Aleksi varmistaa, että palkanlaskenta hoituu aina ajallaan ja oikein, tuoden varmuutta ja luotettavuutta asiakkailleen.

Tilitoimisto Aarnion suureen perheeseen mahtuu monenlaisia ihmisiä. On niitä, jotka tykkäävät kertoa kahvihuoneessa kaiken maan ja taivaan väliltä. Ja on niitä, jotka tykkäävät mieluummin kuunnella muiden tarinoita hymyssä suin. Sitten on tietysti kaikkea siltä väliltä.

Yksi enemmän kuuntelijaksi itsensä mieltävä on Aleksi Heikkilä, palkanlaskennan Sherlock Holmes. Kun Aleksin näyttöpäätteelle päätyy palkkalaskelma, hän ottaa esiin suurennuslasinsa ja tarkistaa jokaisen desimaalin kuin salapoliisi.

”Aleksi on tarkka työssään ja hänellä pysyy kokonaisuus hallussa. Hän handlaa tessin kuin tessin ja hoitaa työnsä itsenäisesti”, Aarnion palkkahallinnon tiimivetäjä Marin Bergholm kuvailee Aleksia.

Tarkkaa aikataulutusta ja monipuolisia asiakkaita

32-vuotias Aleksi on alun perin kotoisin Naantalista, siitä oikeasti Suomen kauneimmasta kesäkaupungista. Turkulaiseksi hän on voinut kutsua itseään reilun kymmenen vuoden ajan. Nykyisin hän asustaa Turun keskustan alueella.

Taloushallinnon alalle hän otti ensiaskeleet TS-Yhtymällä, jossa hän toimi useana kesänä tuuraajana palkkahallinnon puolella.

Kun TS-Yhtymästä ei auennut vakituista paikkaa, hän haki uutta potkua uralleen työvoimakoulutuksen kautta. Sen myötä hän pääsi ensin kesätöihin Aarniolle, ja hommien sujuttua kuin valssi, solmi hän syksyllä haaveilemansa vakituisen työsopimuksen. Tuolloin elettiin vuotta 2019, eli pian tulee viisi vuotta Aarniolla täyteen. Ja siitä Aleksi on tyytyväinen.

”Täällä saa tehdä töitä joustavasti ja itsenäisesti, kunhan hommat tulee hoidettua. Ja täällä on kyllä aidosti hyvä porukka ja henki. Se varmaan lähtee osaltaan myös johtoportaasta ja esihenkilöistä, joita on helppo lähestyä. Ei ole sillä tavalla kasvotonta porukkaa”, Aleksi kehuu.

Aleksi tykkää tehdä työnsä useimmiten toimistolla, eikä kotikonttorilla. Sieltä käsin hän auttaa asiakkaita moninaisissa palkkahallinnon asioissa. Apunaan hänellä on Mepcon ja Netvisorin palkanhallintaohjelmistot, joiden metkut hän on pääosin oppinut Aarniolla. Asiakaskunta on todella monipuolinen: ravintola-alaa, logistiikka- ja kuljetusalaa, sosiaalipalveluita, kaupan alaa ja niin edelleen. Päivät kuluvat palkanlaskentaprosessien eri vaiheiden parissa.

”Tietyt vaiheet tulevat palkanlaskentaohjelmista automaattisesti, mutta osalle asiakkaista täytyy tehdä enemmän käsityötä. Vaikka prosessien perusperiaatteet ovat samanlaisia, on niissä vaihtelua asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Esimerkiksi halutaanko palkkalaskelmat toimitettavan työntekijöille verkkopalveluna, sähköpostitse vai miten”, Aleksi kuvailee.

”Tässä työssä on tärkeää pitää aikatauluista kiinni. Siinä on apuna työajanhallintaohjelma, johon tehtävät on tarkasti aikataulutettu.”

Kultajuhlia vuodesta toiseen

Vapaa-ajallaan Aleksi tapittaa kotisohvalta monenlaisia urheilulajeja, joista lähimpänä sydäntä on jääkiekko. Turkulaissyntyiselle tilitoimistolle järkyttävää kyllä, Aleksi ei kannata mustavalkoisia, vaan sinioransseja värejä. Aleksi on saanut nautiskella menestyksestä Tapparan kannattajana.

”Se tulee verenperintönä, kun oma isä on alun perin Tampereelta päin kotoisin. Ja kun kerran seura on valittu, niin ei sitä sen jälkeen aleta muuttamaan. Ja ihan mukavaa on kieltämättä ollut viime vuosina”, Aleksi naureskelee.

Vaikka lätkäkausi on ohi, riittää telkkarissa runsaasti miellyttävää penkkiurheilutarjontaa koko kesän yli. Jalkapallon ja yleisurheilun arvokisat, kun ovat kovasti Aleksin mieleen. Niissä hänellä ei suurempia suosikkeja ole, mutta suomalaisille on luonnollisesti mukava toivoa menestystä.

Kesäksi on toki muutakin kuin urheilukisoja, mitä odottaa. Musiikin kuuntelusta nauttiva Aleksi nimittäin pääsee yhden suursuosikkinsa keikalle.

”Bruce Springsteeniä on tullut paljon kuunneltua, ja kesällä pääsen katsomaan häntä Helsingin Olympiastadionille. Se on varmasti sellainen elämys, jollaista ei toista kertaa tule.”